Caserolă de cartofi „Visul soțului” – Tor vor mai cere încă o porție

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 100 g ceapă
  • 500 g ciuperci
  • 400 g file de pui
  • 100 ml lapte
  • 50 ml frișcă
  • 100 g cașcaval
  • 20 g făină
  • sare, condimente

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem carnea de pui bucățele și o prăjim într-o tigaie încinsă, fără ulei.

2. Așezăm carnea de pui pe un platou. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată rondele. Adăugăm ciupercile tăiate sferturi. Acoperim cu un capac și gătim la foc mic până la omogenizare.

3. Într-un vas cu apă, fierbem cartofii timp de 10 minute. După ce s-au răcit, îi dăm prin răzătoarea mare.

4. În tigaie cu amestecul de ciuperci, adăugăm carnea de pui pregătită anterior. Adăugăm făina, frișca, laptele, sarea și condimentele. Amestecăm bine și turnăm compoziția într-o tavă de copt. Pe deasupra, adăugăm cartofii dați prin răzătoare și cașcavalul. Coacem la temperatura de 230 de grade, timp de 20 de minute.

Loading...