Dacă grădinarul va ţine cont de toate regulile tehnologiei agricole, metodele de plantare şi de creştere a unui agriş sunt extreme de simple. La început de primăvară când încă mai este zăpadă, arbuștii se stropesc cu apă clocotită pentru a fi preveniţi de diferite boli şi dăunători.

În luna mai solul din jurul plantelor trebuie afânat la o adâncime de 8-10 cm. Pentru ca pământul să fie afânat cât mai rar, zona trebuie acoperită cu un strat de mulci. Tufa poate fi fertilizată cu o soluţie de îngrăşăminte obţinută din azot şi potasiu sau cu o infuzie de gunoi de grajd.

Primăvara şi vara, în perioada de maturare, agrișul este foarte nemulţumit de insuficiența umidității pământului. Este recomandat un sistem de irigare subteran sau prin picurare. Deoarece cultujra de agriş nu se stropeşte în perioadea vegetativă, agrișul are nevoie de 3 – 5 irigări. Trebuie udat de 3 – 5 ori.

Dacă solul este scoperit cu mulci, atunci se vor efectua mai puţine lucrări de afânare. Pentru a îndepărta buruienile sau pentru aafâna solul, aceste proceduri se efectuează obligatoriu. Ramurile care atârnă se ridică și fixează cu plase pe ambele părți la o înălțime de aproximativ 0,25-0,3 m.

Îngrijirea agrișului toamna

Toamna agrişul se pregăteşte pentru iernare. Pentru a avea muguri roditori arbustul are novoie de substanţe nutritive, adică trebuie fertilizat.

În aceeaşi perioadă se realizează lucrările de tăiere, care nu sunt recomandate primăvara.

Metode de fertilizarea a agrișului

Este un arbust care rodeşte mulţi ani la rând şi care are nevoie de nutrienţi pe care îi ia din pământ. Anual, fertilizarea agrișului se face folosind îngrășăminte organice și minerale. Sub fiecare tufă, primăvara se adaugă 50 gr de superfosfat, 25 gr de sulfat de potasiu, ½ găleată de compost și 25 gr de sulfat de amoniu.

Pentru tufele mai mari este nevoie de o cantitate dublă. In perimetrul coroanei se adaugă îngrășămintele deoarece în acest loc se află sistemul radicular al arbustului. Inainte de a adăuga îngrășămintele în pământ, acesta trebuie afânat. După înflorirea plantei, se fertilizează cu un amestec de gunoi de grajd (1:5), folosindu-se câte 5-10l de soluție nutritivă pentru fiecare tufă. Procedura se repetă după 15-20 de zile.