Rețetă foarte simplă și foarte rapidă – Fursecuri fragede și delicioase în 2 culori

Extrem de gustoase, fragede, crocante şi foarte uşor de preparat, fursecurile cu nuci sunt un deliciu ce poate fi servit alături de un pahar cu lapte!

Ingrediente:

– 250 grame unt la temperatura camerei
– 100 grame zahăr
– 1 ou
– 1 lingură amidon
– 3 pahare de făină (aprox. 480 grame)
– 1 lingură cacao

Umplutură:
– 150-200 grame nuci sau alune
– 50-60 grame zahăr

Cum se prepară?

1. Untul moale se amestecă cu zahărul, se adaugă oul și se mai amestecă încă o dată.

2. Se adaugă amidonul, se amestecă bine şi treptat se adaugă făina.

3. Aluatul se împarte în 2 bucăți; într-una din ele se adaugă cacao şi se mai frământă încă o dată.

4. Pentru a da o formă biscuiţilor, aşezaţi un storcător manual de citrice într-un pahar înalt, pe care îl tapetați cu folie alimentară

5. Dintr-o bucată de aluat alb și o bucată de aluat de ciocolată se formează 2 bile care se unesc, se pun apoi în storcător și se presează cu degetul mare astfel încât cât să obțineți o adâncitură.

6. Se mai rupe o bucată mică de aluat din care faceți o lipie, apoi biscuitul se acoperă, iar marginile se lipesc.

7. Apoi se adaugă umplutura de nuci sau alune mărunțite amestecate cu zahăr.

8. Fursecurile se lasă la frigider timp de 30 de minute, iar mai apoi se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se bagă apoi la cuptorul preîncălzit până la 180 grade Сelsius, timp de 30-35 de minute.

9. După ce să răcesc bine se pudrează cu zahăr.

Să aveţi poftă!

Loading...