Tort „Vis de vișine” – Prăjitură din pandișpan pufos și delicios, cu cremă fină și aromată

Ingrediente pentru blat:

  • 150 g făină
  • 1/2 pahar semințe de mac
  • 5 ouă
  • sare
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 lingură apă fierbinte
  • 2 lingurițe praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 pachețel cremă fiartă

Ingrediente pentru jeleul de vișine:

  • 2 cutii de vișine fără sâmburi
  • 750 ml suc de vișine
  • 2 pachețele de jeleu de vișine

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 ml frișcă
  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 g ciocolată neagră pentru decor

Mod de preparare:

1. Separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă.

2. Într-un bol separat, batem gălbenușurile cu apă și ulei. Adăugăm spuma de albușuri, zahărul, făina cernută, praful de copt și semințele de mac. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem pandișpanul la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.

4. Într-un vas, punem 250 ml de lapte. Adăugăm 40 g praf de budincă și amestecăm până când obținem o cremă densă și omogenă.

5. Punem sucul de vișine într-un vas. Adăugăm apa astfel încât să avem 750 ml de lichid. Punem compoziția la fiert, pe foc mic, adăugăm praful de jeleu și amestecăm bine. Adăugăm vișinele și mixăm astfel îcât jelul să nu se prindă.

6. Luăm vasul cu crema pudding de pe foc și adăugăm untul.

7. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem pandișpanul în jumătate. Tapetăm primul blat cu crema pregătită anterior. Adăugăm jeleul de vișine iar la final acoperim cu al 2-lea blat.

8. Într-un vas, punem frișca la fiert. Adăugăm ciocolata ruptă bucățele și amestecăm bine. Decorăm prăjitura cu glazura obțintă.

Loading...